Giant-Alpecin won vorig jaar met Marcel Kittel drie ritten in de eerste week. Dit jaar staat de teller na zeven etappes nog op nul.

"We kunnen wel stellen dat dit echt een teleurstelling is. We hebben er een aantal keer dichtbij gezeten en dat knaagt wel", aldus ploegleider Marc Reef tegen NU.nl.

Met name de kasseienrit en de etappe van vrijdag hadden een prooi kunnen zijn voor John Degenkolb, die bij de laatste vier ritten telkens in de top zes eindigde.

"Hij zit er heel dichtbij. Er gaat in de details elke keer net iets mis, want qua sprintsnelheid is hij echt verschrikkelijk goed. Hopelijk hebben we nu nog twee of drie kansen, dan moet het echt raak zijn."

Gemiste kans

De sprinttrein van de Duitse formatie, die na het afhaken van Tom Dumoulin nog vier Nederlanders telt, keek de voorbereiding op de sprint vrijdag meteen terug in de teambus. Volgens Reef moest Degenkolb van te ver komen om winnaar Mark Cavendish te verslaan.

"Hij moest bij de eerste vijf de bocht uitkomen en zat nu op positie negen. Hij wordt op nog geen fietslengte vierde, dan mogen we spreken van een gemiste kans. Kittel is één van de snelsten, maar bij John moet alles 100 procent zijn om Cavendish en André Greipel te kloppen."

Voordat Degenkolb weer een kans krijgt, zal Giant-Alpecin de aandacht moeten verleggen naar de ploegentijdrit van zondag. "Misschien dat we top tien kunnen rijden, al missen we met Dumoulin wel een heel grote motor."

Barguil

De focus van de ploeg ligt nu op het klassement van Warren Barguil. De Fransman presteert verrassend goed met een tiende plek op ruim een minuut van leider Chris Froome. "We moeten zo weinig mogelijk tijd verliezen en binnen anderhalve minuut van de winnaars eindigen."

Barguil ging donderdag net als veel klassementsrenners onderuit richting Le Havre, maar die val deert hem amper. "De osteopaat heeft zijn rug rechtgezet, daar had hij wel wat last van. Nu is hij weer in orde en we gaan voor top tien op de Mûr-de-Bretagne."