Alberto Contador heeft zaterdag wat goed te maken op de Mûr-de-Bretagne, waar de achtste etappe van de Tour de France eindigt. Bij de vorige serieuze aankomst bergop in Hoei werd de Spanjaard ruimschoots afgetroefd door Chris Froome.

"Deze lastige aankomst ligt hem wel. Hij werd hier in 2011 al een keer tweede achter Cadel Evans", memoreert ploegleider Steven de Jongh in gesprek met NU.nl.

"Het zal afhangen van het koersverloop. Als het heel de dag hard gaat, zal hij goed zijn en profiteren van de vermoeidheid bij anderen. Bij een explosieve finale is Alberto altijd iets minder."

De Jongh heeft in de eerste zeven dagen gezien dat geletruidrager Froome 'heel goed' is, maar dat is geen reden tot zorgen om Contador, die 36 seconden toegeeft op de Brit.

"We staan er goed voor en hebben een goed team meegenomen voor de ploegentijdrit van zondag. Daar zie ik ons wel voorin eindigen. Er kunnen daar echt grote verschillen ontstaan omdat een aantal ploegen al renners verloren heeft."

Allergie

Contador heeft in de slotkilometers van de ritten in de eerste week soms ook problemen omdat zijn allergieën opspelen in deze streek van Frankrijk. "Hij heeft wat moeite met ademhalen als er pollen in de lucht hangen, een soort hooikoorts."

"Als we straks naar het zuiden gaan, wordt het al minder. We gebruiken dat natuurlijk niet als excuus, maar laten we het erop houden dat het nu beter voor hem is als het regent."​