Merijn Zeeman heeft tot zijn genoegen een sterke Robert Gesink gezien in de eerste week van de Tour de France. De ploegleider van Lotto-Jumbo wil daar echter nog geen conclusies aan verbinden voor het eindklassement.

"Er heerst absoluut nog geen jubelstemming. We zitten er goed in, maar leven van dag tot dag. Dat is de mindset", zegt Merijn Zeeman tegen NU.nl.

"Robert doet het heel goed in combinatie met de hulp die hij krijgt. Op de momenten dat we scherp willen zijn, koersen we echt als blok en daar ben ik heel tevreden over."

Gesink is samen met Peter Sagan de enige renner die tot nu toe elke dag in de top dertig eindigde. "Hij heeft gewoon skills en rijdt steeds goed door het peloton."

Hectisch

De rit van zaterdag naar de Mûr-de-Bretagne is volgens Gesink opnieuw een belangrijk meetmoment. Zeeman hamert erop dat de kopman goed wordt afgezet.

"Het wordt hectisch met breuken in het peloton en wij moeten er staan. Alle favorieten kunnen die klim natuurlijk prima aan en het gaat er vooral om in welke positie je daaraan begint."

Ook als Gesink daar excelleert, betekent dat volgens Zeeman niets voor de eindklassering. "Dinsdag rijden we de eerste col en dan weten we pas echt hoe we ervoor staan."