Robert Gesink gaat ervan uit dat de Tour de France dit weekend genoeg moois gaat opleveren voor de wielerliefhebbers.

"De Mur de Bretagne is weer een spectaculair moment waar ik goed wil scoren", blikt de kopman van Lotto-Jumbo vooruit op de achtste etappe van zaterdag.

"Ik heb hem weleens gedaan in 2010 en moet gewoon zorgen dat ik goed van voren zit. Aan de ene kant is het heel belangrijk, aan de andere kant is het geen echte col en zegt het niets."

Gesink maakte vrijdag ondanks een kleine valpartij in de neutrale zone deel uit van de voorste groep. Het leek hem net als de complete eerste week makkelijk af te gaan.

Journalisten

De suggestie dat hij relaxter is dan bij zijn afgelopen Tours, wees hij resoluut van de hand. "Dat maken jullie er weer van", zei Gesink in Fougères tegen een groepje journalisten.

"Ik voel me goed en lekker, maar echt niet anders dan andere jaren. Als ik in de eerste week op mijn 'klote' ga zoals eerder is gebeurd, krijg je geen vrolijk verhaal en nu wel. Zo is het gewoon."

"Ik probeer top tien te rijden in Parijs en alles wat daar tussen mee te pakken valt, pak ik mee. Hopelijk gaat het beter en beter."

Kelderman

De ploegentijdrit van zondag is wellicht ook een kans om secondes te pakken aangezien veel teams gehavend zijn door de vele valpartijen in de eerste week.

"Bij de openingstijdrit in Utrecht waren we allemaal super en ik denk dat we met deze ploeg echt een goede tijd neer kunnen zetten. Iedereen moet dan wel goed in orde zijn."

"Ik hoop dan ook dat Wilco Kelderman goed hersteld is van zijn verwondingen. Dat is voor ons een heel belangrijke pion die supersterk is."

Wonden likken

Met Tom Dumoulin, Fabian Cancellara en Tony Martin zijn Giant-Alpecin, Trek en Etixx-QuickStep al belangrijke 'motoren' kwijt voor de race tegen de klok.

"Er zijn andere ploegen die heel wat meer wonden te likken hebben, al vermant Wilco zich echt. Die heeft echt veel last. Hopelijk komt hij er dit weekend door. We zijn in ieder geval gemotiveerd en gaan maximaal rijden."

"Je zou ons niet direct bij de kandidaten voor de overwinning zetten, maar de tijdrit leeft echt in de ploeg. Er zullen wel verschillen gaan komen, al hebben de grote ploegen alles aardig op de rit. De rest zal een klein beetje vermoeid zijn."