Robert Gesink en Alberto Contador hielden vrijdag geen schade over aan een opmerkelijke valpartij, die voor de officiële start van de zevende etappe plaatsvond.

"Stijn Devolder slingerde en daardoor vielen mijn teamgenoten Paul Martens en Jos van Emden. Ik zat daarachter en in één keer lag ik op de grond", beschrijft Gesink het incident in Livarot.

Martens hield wel wat klachten over aan de valpartij. Volgens het medisch bulletin van de Tour heeft de Duitse helper van Gesink verwondingen op zijn linkerpols en elleboog.

"Het ging nog heel zachtjes, alles doet het nog. Alleen mijn stuur was kapot en ik was mijn bril kwijt. We waren nog niet officieel gestart, dus eigenlijk telt het niet."

Elke Touretappe kent een zogeheten fictieve start waarna de renners in een korte parade door de startplaats rijden. Pas bij het verlaten van die plaats begint de race officieel en mag er gedemarreerd worden.

De ploegleiding van Tinkoff-Saxo liet weten dat Contador ook geen serieuze klachten had overgehouden aan de val. De Spanjaard wist donderdag net als Gesink de val van een groep favorieten net te ontlopen.