Als het aan ploegleider Steven de Jongh van Tinkoff-Saxo ligt, is Peter Sagan na drie tweede plaatsen rijp voor een ritzege in de Tour.

"Hij zal er weer kort bij zitten en moet een beetje geluk hebben om te winnen", zegt De Jongh tegen NU.nl bij de start van de zevende etappe.

"Deze aankomst met veel bochten ligt hem goed omdat hij vreselijk goed kan sturen. Hij heeft bovendien bewezen dat hij snel is op het vlakke."

In de door André Greipel gewonnen vierde etappe liet Sagan al zien over minstens zoveel snelheid te beschikken. De jump van de Slowaak kwam daar net te laat om de Duitser te kloppen.

"Hij heeft de laatste paar jaren steeds de groene trui gewonnen, dus het verbaast me niet dat hij ook in massasprints zo snel is. Donderdag won hij de sprint achter Zdenek Stybar ook makkelijk."

Sagan heeft er volgens De Jongh geen moeite mee dat hij soms Contador uit de wind moet houden gedurende een etappe. "Hij is al blij dat hij de kans krijgt en klaagt er niet over. In de finale mag Peter zijn eigen plan trekken, gedurende de rit trekken we de kaart Alberto."