Pieter Weening wil niet te lang treuren nu Orica-GreenEdge in de eerste week al drie renners heeft verloren door valpartijen.

Simon Gerrans, Daryl Impey en Michael Albasini liggen er al uit waardoor de Australische formatie nog maar zes man over heeft.

"Er is niet veel veranderd. We gaan er gewoon nog elke dag voor", zegt Weening voor de start van de zevende etappe tegen NU.nl.

"Mijn eigen kansen zijn net zo groot als voor de Tour. In de ritten voor aanvallers probeer ik mee te doen met hulp van mijn teamgenoten."

Ploegentijdrit

Weening realiseert zich wel dat de ploegentijdrit van zondag geen pretje wordt met zes man. Vooraf leek Orica-GreenEdge juist één van de kanshebbers.

"Ik denk dat iedereen begrijpt dat we die niet gaan winnen. We zijn een derde van de ploeg kwijt, dus dat wordt vrij moeilijk. Het maakt eigenlijk geen ruk uit hoeveelste we worden."

Het team heeft nog altijd de stille hoop dat Michael Matthews er ondanks twee scheurtjes in zijn ribben weer bovenop komt tijdens de Tour. De sprinter profiteerde donderdag van de relatieve rust in het peloton.

"Hij heeft nog steeds wel last en eigenlijk duurt het herstel een aantal weken. Toch heb ik er alle vertrouwen, hij kan zomaar ineens een rit winnen. En we blijven natuurlijk niet vallen als het klassement in de plooi ligt. In de bergen kent iedereen zijn plaats en is de stress weg."