Er rijdt vrijdag geen renner in de gele trui in het Tour de France-peloton. Dat heeft juryvoorzitter Guy Dobbelaere laten weten.

Door de opgave van leider Tony Martin, die donderdag bij zijn valpartij in de slotfase van de zesde etappe zijn sleutelbeen brak, was het de vraag of Chris Froome in het geel zou gaan rijden.

De Brit van Team Sky bezet de tweede plaats in het klassement.

Martin reed de etappe van donderdag echter 'gewoon' uit en incasseerde zelfs geen tijdverlies omdat de valpartij binnen de laatste drie kilometer plaatsvond.

​"Martin was donderdagavond na afloop van de zesde etappe leider in de Tour. Als de leider er daags nadien niet is, dan is er ook geen leiderstrui", vertelt Dobbelaere aan de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

"Ik heb de beslissing meegedeeld aan koersdirecteur Thierry Gouvenou. Die is het er ook mee eens."

Rasmussen

De laatste renner die als leider van het klassement de Tour verliet, was Michael Rasmussen in 2007. De Deen werd door zijn ploeg Rabobank uit de ronde gezet nadat uit was gekomen dat hij had gelogen over zijn verblijfplaats in de aanloop naar de Tour.

Daags nadien weigerde Alberto Contador in de gele trui te rijden.

De zevende etappe begint vrijdag in Livarot en eindigt na 191,5 kilometer in Fougères. Het parcours is vlak, zodat de kans op een massasprint groot is.