Lieuwe Westra keek donderdag raar op toen hij na de zesde etappe in de Tour de France de teambus binnen stapte en Chris Froome daar zag staan.

"Ik dacht: hé een nieuwe ploeggenoot volgend jaar, maar nee", grapte de Fries van Astana. Sky-kopman Froome kwam verhaal halen bij Vincenzo Nibali over de valpartij in de slotfase, maar beiden sloten snel vrede.

"Hij had wat gezegd en toen was het weer klaar." De Italiaanse Tourwinnaar van vorig jaar is gelukkig voor Astana ongedeerd. "Het is niet erg, dat scheelt. Ik denk dat Nibali gewoon weer heel goed was."

Lars Boom hoopte Nibali ook te ondersteunen in de finale, maar moest vlak voor de laatste 15 kilometer van fiets wisselen. "Dat was jammer, maar we hadden genoeg man vooraan", legt Westra uit.

Ploegentijdrit

De voormalig renner van Vacansoleil-DCM kijkt uit naar de ploegentijdrit van zondag en denkt dat Astana daar echt het verschil kan maken. "Het wordt een heel belangrijke dag. Daar gaan we echt de eerste balans opmaken voor het klassement en ik denk dat we sterk gaan zijn."

Westra zal zich de komende twee etappes dan ook sparen om zondag van waarde te zijn voor de ploeg. "Gewoon mijn werk doen en me in de finale laten uitzakken, niet tot het gaatje gaan. Dit was al een mooie rustdag."

Ploegleider Giuseppe Martinelli was na de waaieretappe kritisch op Westra en Boom, die er niet in waren geslaagd Nibali in de voorste groep te krijgen. "Maar nu hebben we al een compliment gekregen hoor. We krijgen het ook wel te horen als het goed gaat."