Giant-Alpecin begint na alle ereplaatsen van John Degenkolb ongeduldig te worden. De Duitse ploeg wil de sprinter dolgraag een overwinning bezorgen.

"We proberen hem de etappezege te geven en ik vind dat hij het verdient", aldus Koen de Kort, die donderdag belangrijk was voor Degenkolb in de zesde etappe.

De Duitser eindigde als vierde nadat hij eerder al zesde en tweede werd. Die tweede plek in de kasseienrit was de vierde keer in zijn carrière dat Degenkolb de zege net misliep.

"Zo teleurgesteld als hij na de kasseien was, heb ik hem nog nooit gezien. Hij wil die overwinning zo graag na al die tweede plaatsen. We wilden ook nu dat hij zou winnen, maar het gebeurde weer niet."

De Kort sleurde in de finale aan kop van het peloton in de hoop Degenkolb, Simon Geschke en Warren Barguil te lanceren. "Het was best een lange beurt en het deed flink pijn."

"Ons plan was om hem precies aan het begin van de klim te krijgen. Dat ging goed, maar toen viel Barguil en ging het mis. Erg jammer, maar we gaan vrijdag nog een poging wagen in de massasprint."