Michel Cornelisse zag donderdag tot zijn grote tevredenheid dat zijn renner Daniel Teklehaimanot de bolletjestrui veroverde.

"Dit is een heel mooi succes voor ons, echt een opsteker", zei de ploegleider van MTN-Qhubeka met een grote glimlach.

Teklehaimanot is de eerste Afrikaanse 'bergkoning' ooit in de Tour. "In Eritrea zijn ze lichtelijk gek aan het worden, denk ik."

"Ik heb beelden gezien van kampioenschappen daar en dan staan ze met honderdduizend man te kijken. In Antwerpen stonden ze ook al zingend bij onze bus."

Genieten

Voor de Afrikaanse ploeg die een wildcard kreeg van de Tourorganisatie was de bolletjestrui een welkom geschenk in een eerste week waarin er weinig te genieten viel.

"Die jongens komen allemaal lachend de bus in en dat is in de eerste week heel bijzonder. Wij hebben ook een paar keer bij al die valpartijen gelegen, maar gelukkig zonder veel schade. De sfeer zit er nu weer goed in."

Cornelisse ziet al de hele Tour dat zijn renners onder de indruk zijn van de hoeveelheid journalisten en toeschouwers. "We hebben gezegd dat ze ervan moeten genieten, maar zich niet moeten laten inpakken en in zichzelf blijven geloven."

"Het blijft een wielerwedstrijd van A naar B en zo moet je het proberen op te vatten. We vliegen er gewoon lekker in en zien wel waar het schip strandt. Dit belooft veel voor de rest van de Tour, want onze ritten moeten er eigenlijk nog aan komen."

Champagne

Teklehaimanot, Louis Meintjes en Kudus Merhawi gaan zich volgens Cornelisse ook laten zien in de bergen. Eerst mag het drietal zich opmaken voor een feestje in het hotel donderdagavond met de ploegleiders als aanjagers.

"Het zijn bescheiden jongens, maar wij weten ook wel raad met een feestje. Er zal wel champagne bij komen, ja. Voor ons voelt dit niet hetzelfde als een overwinning, maar wel als een enorme opsteker."