Wilco Kelderman overweegt de strijd te staken in de Tour de France als zijn rugklachten aanhouden.

"Als het de komende dagen niet beter wordt, moet ik wel die afweging maken om te stoppen. Zover is het nog niet", zegt de 24-jarige renner van Lotto-Jumbo donderdag voor de start van de zesde etappe.

Kelderman ondervindt al enkele dagen hinder van de gevolgen van zijn valpartijen van zondag en maandag. Woensdag finishte hij op grote achterstand van ritwinnaar André Greipel.

"Bij elke trap voel ik een steek in mijn rug. Ik hoop dat het vandaag iets beter is, het is wat beter weer en wat warmer. Ik heb in elk geval goed geslapen. Vanochtend was de pijn minder, maar naarmate de dag vordert wordt het erger. De volgende etappes is het volgen."

Verhoeven

Ploegleider Nico Verhoeven van Lotto-Jumbo is blij dat de weersomstandigheden in elk geval goed zijn. "We proberen lichtpuntjes te zien. Hopelijk voelt hij dat het beter gaat. Het kan niet in één keer veel beter zijn."

"Wilco heeft veel last van zijn rug, hij heeft tijd nodig. Als de Tour niet bezig was geweest, had hij het een weekje rustig aan gedaan. Hij moet zelf bepalen hoe ver hij kan gaan. Als het niet gaat, dan gaat het niet."

Kelderman, die in elk geval geen breuk heeft, bezet de 108e plaats in het algemeen klassement.