Tejay van Garderen is tot nu toe zeer tevreden over het verloop van de Ronde van Frankrijk.

Na vijf veelal hectische etappes bezet de 26-jarige Amerikaan van BMC de derde plaats in de strijd om de gele trui en is hij op Chris Froome na voorlopig de hoogst genoteerde klassementsrenner.

"We staan er goed voor", zegt de 26-jarige Van Garderen tegen Cyclingnews. "Het is ongelooflijk, het is nog geen dag makkelijk geweest."

Tijdens de etappe van woensdag reden de renners van BMC attent van voren om Van Garderen te beschermen.

"Iedereen dacht dat het eindelijk eens een rustige dag zou worden, maar daarvan was allerminst sprake door de regen en wind. Mijn ploeggenoten hielden me constant voorin. Dat kost energie, maar op die manier laat je je niet verrassen door breuken in het peloton."

Na vier deelnames wist Van Garderen al wel dat de Tour een wedstrijd op zich is. "Als je ook maar één seconde de teugels laat vieren, is het gebeurd. Van kilometer nul tot de finish moet je honderd procent geconcentreerd zijn."

Vertrouwen

Van Garderens optreden in het Criterium du Dauphiné, waarin hij als tweede eindigde, zorgt voor hooggespannen verwachtingen bij BMC-manager Jim Ochowicz.

"Hij heeft een heel ander niveau dan vorig jaar doordat hij zijn trainingen iets heeft aangepast. Tejay kan nu beter accelereren en een bepaald wattage langer vasthouden. Er zijn geen garanties, maar hij rijdt hier met veel vertrouwen rond."