Nairo Quintana is niet blij met een uitspraak van Vincenzo Nibali eerder deze maand in het Criterium du Dauphiné. De Italiaan vroeg zich af 'waar Quintana momenteel uithangt'.

"Dat maakte me wel wat kwaad. Hij zei langs zijn neus weg: 'En waar is Quintana?'", zegt de 25-jarige Colombiaan in de Belgische krant Het Nieuwsblad.

Quintana verbleef in eigen land om zich voor te bereiden op de Tour de France. "Ik heb nu eenmaal het voordeel dat ik bij mij thuis in ­Boyacá op grote hoogte kan trainen. Ik hoef daarvoor niet te kamperen op de vulkaan de Teide in Tenerife, zoals de anderen dat doen."

"Wees gerust, ik word daar ook gecontroleerd. Ze doen het voor alsof Colombia ergens een verloren land is, een jungle. Ver weg van alles en iedereen."

Quintana wil niet het hele seizoen zijn familie niet zien. "Na twee maanden Europa was ik blij dat ik in mijn vertrouwde omgeving was."

Route du Sud

Begin deze maand keerde de renner van Movistar terug in Europa. Tijdens zijn laatste koers in de aanloop naar de Ronde van Frankrijk, de Route du Sud, eindigde hij als tweede achter Alberto Contador.

Quintana werd in 2013 tweede in de Tour en liet de Ronde van Frankrijk vorig seizoen links liggen na zijn eindzege in de Ronde van Italië.