Weerbureaus verwachten hoge temperaturen tijdens de start van de Tour de France in Utrecht. “De aanwijzingen worden steeds sterker dat zich een hittegolf van kaliber zal gaan voordoen”, kopt Weerprimeur.

De start van de Tour laat nog twaalf dagen op zich wachten, maar weerbureaus wagen zich ondertussen al aan de eerste voorspellingen.

Weerplaza gaat nu van temperaturen van boven de 25 graden uit, met 0 millimeter regen. Weersvoorspelling.nl gaat uit van een graad of 26 op zowel zaterdag 4 als zondag 5 juli.

De website Weerprimeur, die zich vooral bezighoudt met middellange en lange termijn-voorspelling, heeft het zelfs over een verzengd hitteregime met mogelijk tropische temperaturen. Buienradar gaat uit van z’n 25 graden.

Feesten

De Grand Départ zal op 4 juli plaatsvinden in Utrecht. Het hele weekend zullen er honderdduizenden mensen in de stad zijn. Er zijn meer dan twintig publieksfeesten.

De organisatie, ondernemers en bezoekers hopen op mooi weer. Het aantal bezoekers dat Utrecht tijdens het Tourweekend aandoet zal sterk afhankelijk zijn van het weer, liet de organisatie eerder al weten.