Er zijn toch nog hotelkamers vrij tijdens het weekend van de Tourstart in Utrecht. Wielerbond Amaury Sport Organisation (ASO) heeft de afgelopen maand honderden reserveringen geannuleerd.

Hotels voelen zich gedupeerd, omdat ze vrezen niet alle dagen die de ASO bij hen gereserveerd had weer opnieuw vol krijgen.

"Dit heeft wel een enorme bittere bijsmaak", vertelt Leo Hollman, directeur van Grand Hotel Karel V. Hollman coördineert voor het Business Peloton Utrecht (BPU) de verblijven voor toeristen die naar Le Grand Départ komen.

"Het is natuurlijk een risico van het vak, maar juist door de intensieve samenwerking die we hebben met ASO is het jammer dat de hotels dit zo last-minute te horen krijgen", aldus de directeur.

Grote hoeveelheden

Bij een dergelijk evenement als de Tourstart is het gebruikelijk dat organisaties zoals ASO in één keer grote hoeveelheden kamers reserveren. In dit geval bleken er honderden kamers minder nodig dan eerder werd gedacht.

Voor het weekend van de Tour verwacht Hollman geen problemen, maar voor de dagen in aanloop naar het wielerspektakel verwachten de hotels wel moeilijkheden met het vullen van kamers.