Vijf Utrechtse muziekpodia houden samen een festival tijdens het weekend van de Grand Départ van de Tour de France in het weekend van 3 en 4 juli. Op drie pleinen kunnen bezoekers genieten van muziek.

Voor de drie pleinen Neude, Janskerkhof en Domplein stellenTivoliVredenburg, EKKO, De Helling, dB’s en RASA een programma samen. 

Op het festival zullen internationale en nationale acts te zien zijn, zoals de muzikant Danny Vera, Janne Schra, de New Yorkse-band Too Many Zooz en Broken Brass Ensemble.

"Het is fantastisch dat het grootste sportevenement ter wereld in Utrecht start", zegt Johan Gijsen, programmeur van Tournée de la Musique. "De Utrechtse muziekpodia willen met het gratis muziekfestival een extra dimensie geven aan de feestelijke start van de Tour de France."

De artiesten die tijdens het festival optreden, maken een tournée van podium naar podium: zo speelt de rhythm & blues-band Sven Hammond eerst op de Neude en later op de avond op Domplein.

Festival Tournée de la Musique vindt plaats op vrijdag 3 juli van 17.00 tot 1.00 uur en zaterdag 4 juli van 18.00 tot 1.00 uur.