Aike Visbeek is ervan overtuigd dat Tom Dumoulin ooit op de hoogste trede van het podium staat na een tijdrit in de Tour de France. De specialist van Giant-Shimano werd zaterdag tweede achter de ongenaakbare Tony Martin.

"Hij gaat hier nog wel een tijdrit winnen in de toekomst hoor. Hij is nog hartstikke jong en wordt alleen maar beter", aldus de ploegleider van de Nederlandse formatie tegen NU.nl.

Visbeek reed achter de pas 23-jarige Dumoulin in de volgwagen en ziet nog een paar verbeterpunten. "Hij moet nog steker worden in zijn bovenbenen zodat hij het klimmen beter verteert. Dan gaat hij dichter naar Martin toekruipen."

"Een lange tijdrit in de Tour moet hij gewoon een aantal keer gedaan hebben, Martin was daar ook niet direct supergoed in. Het kost wat jaren om daarin te groeien en te leren inschatten hoe diep hij kan gaan in de bergen om krachten te sparen."

Breukink

Tegelijkertijd wil Dumoulin ook bij de reguliere etappes scoren. "Die ambitie heeft hij zelf, maar we proberen hem wel rustig te houden in de etappes voor de tijdrit. Maar ook dat soort ritten kan hij winnen."

Volgens Visbeek is het heel speciaal dat er weer een tijdrijder van dit kaliber in Nederland rondrijdt. "Hij is gewoon wereldtop. We moeten ver terug om iemand hiermee te vergelijken, dan denk ik al snel aan Erik Breukink en Gerrie Knetemann."

De volgende tijdritmissie van Dumoulin is tijdens de Eneco Tour en vervolgens zal hij een reeks wedstrijden in Canada afwerken. Daarna hoopt de Maastrichtenaar een medaille te pakken op de race tegen de klok bij het WK in het Spaanse Ponferrada.

Dumoulin tevreden: 'Dit is mijn niveau'