Sebastian Langeveld overwoog op de tweede rustdag van de Tour de France serieus om af te stappen, maar prijst zich gelukkig dat hij alsnog Parijs lijkt te halen. Zijn teamgenoot Ramunas Navardauskas won vrijdag de negentiende etappe.

"Ik had dat voor geen goud willen missen. Dan had ik nu thuis gezeten en dan doet het veel meer pijn om de ploeg te zien winnen. Ik ben blij dat ik heb doorgezet", vertelt de renner van Garmin-Sharp na de tijdrit.

De Nederlands kampioen was in de Alpen ziek geworden en werd achtereenvolgens laatste en één na laatste in de veertiende en vijftiende rit. "Ik zat er echt doorheen, maar gelukkig is de ommekeer gekomen. Ik ben heel tevreden en trots dat ik normaal gesproken Parijs haal."

Garmin ging naar de Tour om het in het klassement goed te doen met Andrew Talansky, maar de Amerikaan moest net over de helft de strijd staken. "We gingen met top vijf ambities van start en hebben nu alleen een ritzege. Dat is niet waarvoor we gekomen zijn, maar de Tour is toch voor een groot deel geslaagd."

"Het is een Tour geweest met vallen en opstaan. We zijn blijven knokken omdat die etappezege er moest komen en dat is gebeurd. Dan hebben we denk ik het maximale eruit gehaald. Die overwinning was het hoogtepunt, maar van de Roubaix-rit heb ik ook genoten."

Utrecht

Langeveld gaat voor de derde keer de Tour uitrijden als hij zondag overeind blijft in de laatste rit naar Parijs. Het is nog even afwachten of hij volgend jaar in Utrecht aan de start staat. "Dat is nog ver weg en hangt vooral van de ambities van de ploeg af. Als we weer iemand hebben die podium kan halen graag."

"Voor een renner als ik is het heel moeilijk om überhaupt mee te zitten in een kopgroep en dan weet ik niet of ik in drie weken zoveel energie moet verspillen. Ik wil ook goed zijn in het najaar en het is toch altijd een dubbeltje op zijn kant hoe je eruit komt."