Steven de Jongh, ploegleider bij Tinkoff-Saxo, heeft vertrouwen in zijn kopman Alberto Contador voor de rit van maandag.

"Er heerst een gezonde spanning, Alberto heeft er zin in", meldde hij voor de start van de tiende etappe bij de NOS. "Dit zijn de ritten dat de ploeg er moet staan."

De rit naar La Planche des Belles Filles is de eerste serieuze gelegenheid voor Contador om tijd terug te winnen op zijn concurrent Vincenzo Nibali. 

Met het wegvallen van Chris Froome lijken de Spanjaard en de Italiaan de renners die uit gaan maken wie dit jaar de Tour de France wint.

Normaal is de tweede maandag van de Tour een rustdag, maar op de Franse nationale feestdag moet er worden gefietst. "Dat is zeker een factor die gaat doorwegen'', meende De Jongh. "Er is ook geen proloog geweest en geen tijdrit. Het waren al een hoop etappes met veel stress.''

Steil

De Jongh zag Contador zaterdag in de rit naar Gérardmer/La Mauselaine in de slotmeters drie seconden pakken op Nibali.

"Het was niet echt een klim voor Alberto: niet heel lang en niet steil genoeg. Maar hij vond het toch fijn dat Nibali even moest gaan zitten en een gaatje liet.''

Contador moet 2.34 goedmaken op Nibali, dat zou ongeveer een halve minuut per aankomst bergop betekenen. De Spanjaard kondigde vooraf al aan dat hij gaat aanvallen tijdens de laatste Vogezenrit.

De tiende etappe is om 13.30 uur van start gegaan.