Frans Maassen hoopt dat Bauke Mollema het beste voor het laatst bewaard heeft in de eerste week van de Tour de France.

De klassementsrenners moeten maandag aan de bak in de zwaarste rit tot nu toe naar La Planche des Belles Filles.

"We zitten goed in de wedstrijd en hopen dat hij die stijgende lijn vast kan houden. Maandag wordt een cruciale dag, het is een heel gevaarlijke etappe en dan gaan we zien wat hij waard is", aldus de ploegleider van Belkin.

Mollema verloor in de openingsweek vooral tijd bij de kasseienetappe, die hem zwaar viel. "Maar hij maakt nu een goede indruk, hij heeft zich heel goed herpakt."

Maassen verwacht dat de etappe al snel een strijd wordt tussen de grote mannen. "Het gaat vanaf het begin heel erg spannend zijn. Het wordt een nerveuze rit, zeker als het weer regent. We gaan nu echt zien hoe de verhoudingen liggen tussen de klimmers."

Ten Dam en Kruijswijk

Laurens ten Dam en Steven Kruijswijk staan met een 23e en 25e plek dicht bij elkaar in het klassement. Maassen vindt het niet nodig om een tweede man aan te wijzen in de pikorde bij Belkin.

"Het gaat toch om Bauke, voor hen is het belangrijk om hem bij te staan. In de bergen is het ieder voor zich, dan is het altijd goed om iemand voorin te hebben. Maar als het echt nodig is, draait het om Bauke."

Contador kondigt aanval aan in laatste Vogezenrit | Bekijk alle klassementen in de Tour