Alberto Contador zal maandag de Touretappe met aankomst bergop in La Planche des Belles Filles zeer waarschijnlijk aangrijpen voor een aanval.

"Het ligt er natuurlijk aan hoe ik mij voel en hoe de benen zijn. Maar als het kan, zal ik aanvallen. Dat is duidelijk", kondigt de tweevoudig Tourwinnaar aan in gesprek met Cyclingnews.

De laatste rit door de Vogezen telt in totaal liefst zeven beklimmingen. "Het wordt een zware rit. We krijgen een beter beeld van hoe iedereen ervoor staat. Vincenzo Nibali rijdt sterk, maar ik zal ook op Richie Porte en Alejandro Valverde letten."

Contador moet in het klassement 2.34 minuten goedmaken op Nibali. De Italiaan vindt het niet erg dat hij maandag na een week niet in de gele trui start. Hij stond het tricot zondag af aan de Fransman Tony Gallopin, die deel uitmaakte van een succesvolle ontsnapping.

"Ik heb de trui weliswaar verloren, maar ik heb door het overslaan van alle verplichtingen extra tijd om me voor te bereiden op de zware etappe van maandag", meldde Nibali.

Gallopin

Voor Nibali's ploeg Astana komt het bovendien goed uit dat Lotto-Belisol, de equipe van Gallopin, maandag de gele trui zal verdedigen.

"Wij hebben al veel werk verricht, iedereen is een beetje moe", aldus Nibali. "Het was echt een dag van ontsnappingen en wij kregen weinig hulp van andere teams."

Bekijk alle klassementen in de Tour de France