Tom Dumoulin begon op plaats dertien van het klassement aan de achtste etappe van de Tour de France, maar had al snel door dat hij die plek ging verspelen.

"Ik voelde me de hele dag best goed, maar aan het einde was ik een beetje leeg. Vrijdag was dat precies andersom, heel vreemd", sprak de jonge renner van Giant-Shimano, die een dag eerder vierde werd, met een verbaasde blik.

"Misschien was ik nog niet helemaal goed hersteld van die lange rit. Het liep gewoon niet en dat is jammer."

Toch had de 23-jarige Dumoulin zich al eerder verzoend met het feit dat een goede plek in het klassement nog geen optie is voor hem.

"Ik wist dat er een dag zou komen dat ik tijd ging verliezen, alleen nu dacht ik nog mee te kunnen tot de finale. Eigenlijk had ik verwacht maandag pas weg te zakken."

Niet verwend

Dumoulin moest kort na het begin van de eerste klim al lossen en kwam binnen als 59e op 11.30 van winnaar Blel Kadri. "Ze trokken meteen aan het begin heel hard door en toen wist ik al snel dat het geen zin had om door te blijven harken."

"Er komen nog zware dagen aan en er wordt zo hard gereden. Zelfs de klassementsrenners gingen elkaar bestoken. Wat dat betreft worden we niet verwend deze Tour, ook niet met dat rotweer erbij."

Er zitten volgens Dumoulin ook positieve kanten aan zijn vrije val in het klassement, hij staat nu dertigste. "Dit geeft wel kansen voor een ontsnapping, nu heb ik genoeg tijd aan mijn broek zodat ik geen gevaar ben. Kadri wint ook vanuit een kopgroep, het kan zomaar."

Mollema: 'Op de laatste klim was het ieder voor zich' | Terpstra: 'Met zulke benen ga ik het nog een keer proberen'