De achtste etappe van de Tour de France leek eigenlijk niet gemaakt voor Niki Terpstra, maar toch zat de Beverwijker in de kopgroep en werd hij nog bijna derde.

"Jammer dat ik op de laatste paar honderd meter nog werd teruggepakt. Het was leuk geweest om bij de eerste drie te eindigen", zei de renner van Omega Pharma-QuickStep na afloop.

Blel Kadri pakte de ritzege in de stromende regen van Gérardmer. "Dat vind ik wel jammer, want van de vijf mannen in de kopgroep heeft hij het minste werk gedaan."

"We hadden een veel grotere voorsprong kunnen pakken. Bergop was Kadri natuurlijk wel de beste. Wat dat betreft hadden we als ploeg liever een klimmer in die kopgroep gehad."

Gare afloop

Terpstra hield voorheen nooit zo van ontsnappingen tijdens de Tour omdat ze vaak kansloos eindigden, maar hij heeft de smaak te pakken.

"Deze was niet kansloos, want een lid van de kopgroep wint. Mijn ontsnapping was niet echt gepland, maar als ik nog eens zulke benen heb… Misschien probeer ik het dan weer, we gaan het zien."

"Ik moet het alleen niet te vaak doen, anders ga ik kapot. Ik hoop alles gewoon goed te overleven en dan komt er nog wel een kansje. Al met al was het een mooie dag, maar de afloop is gaar."

Hebberig

De stemming is bij Quick-Step een stuk beter nadat Matteo Trentin vrijdag een ritzege boekte. Het poetste de teleurstelling over het vroege uitvallen van topsprinter Mark Cavendish een beetje weg.

"We hebben na zijn afstappen een week lang elke dag geknokt. Dan is het supergaaf als het lukt. Het is niet zo dat we daardoor nu relaxter zijn. We willen blijven scoren en worden juist hebberig."

Er is de Belgische formatie veel aan gelegen om Michal Kwiatkowski in de witte trui voor beste jongere te houden, al had de Pool een mindere dag. "Maar hij heeft hem nog en we blijven ervoor vechten."

Mollema: 'Op de laatste klim was het ieder voor zich'