In navolging van Stef Clement heeft vrijdag ook Danny van Poppel de strijd moeten staken in de Tour de France.

De 20-jarige renner van Trek is tijdens de zevende etappe afgestapt vanwege pijn aan de knie. Van Poppel reed al drie dagen rond met pijn aan het gewricht en kon het niet meer opbrengen om zijn weg te vervolgen.

Eerder moest Trek al afscheid nemen van Andy Schleck, die geveld werd door een scheurtje in de kruisbanden van zijn rechterknie.

Van Poppel was bezig aan zijn tweede Ronde van Frankrijk. Vorig jaar reed hij samen met zijn broer Boy voor Vacansoleil-DCM. De jonge sprinter finishte toen drie keer in de top-10 en droeg één dag de witte trui als leider van het jongerenklassement, maar haalde de eindstreep in Parijs niet.

Clement

Clement was de eerste coureur die vrijdag moest opgeven. De renner van Belkin staakte na 44 kilometer de strijd. De 31-jarige Nederlander van Belkin kwam ten val, onduidelijk is nog precies hoe.

Een scan in het ziekenhuis wees uit dat hij alleen schaafwonden aan zijn elleboog en schouder overhield aan de valpartij, liet de equipe op Twitter weten. Van botbreuken of een hersenschudding was geen sprake. Clement was de eerste Nederlander die opgeeft. Er zijn nu nog vijftien landgenoten in koers.

Clement was bezig aan zijn eerste Ronde van Frankrijk sinds 2009. Na zes etappes nam hij de 121e plaats in het klassement in op meer dan een half uur van geletruidrager Vincenzo Nibali. Eerder dit jaar won Clement een rit in de Ronde van Catalonië.

De Colombiaan Jhon Darwin Atapuma was de derde renner die afstapte in de zevende rit. De coureur van BMC zag zijn Tour de France tien kilometer voor de meet ten einde komen nadat hij door zijn ploegmaat Tejay van Garderen werd meegenomen in een valpartij.

Van Poppel 'helemaal kapot' van opgave