Lieuwe Westra had persoonlijk een zware dag in de tweede rit van de Tour, maar zag na de streep tot zijn vreugde dat zijn kopman Vincenzo Nibali de ritzege en de gele trui had gepakt.

"We wilden met zijn allen vooraan zitten, maar Nibali kan het blijkbaar ook alleen", constateerde de Fries, die zelf op ruim tien minuten van de Italiaan binnenkwam, lachend.

De komende dagen zal Westra met Astana het geel moeten verdedigen. "Daar ben ik voor gehaald, dus ik kan aan de bak. Ik hoop wel dat ik me dan wat beter voel, want ik had het heel zwaar."

Gekneusde ribben

Westra kwam al in het begin van de etappe ten val en heeft veel last van zijn ribben. "Ik laat de dokter er even naar kijken, want ik heb moeite met ademhalen. Het zal wel gekneusd zijn."

Desondanks staat Westra maandag gewoon aan de start in Cambridge voor de etappe naar Londen. "Er moeten wel ergere dingen gebeuren, wil ik afstappen hoor. Het zou wel heel zonde wezen als ik hierdoor geen rol kan spelen in het geel verdedigen."

Voor de Tour waren er nog twijfels over de vorm van Nibali, maar die bleken ongegrond. "Ik heb altijd gezegd dat hij in orde was. Dat heb ik op de trainingen gezien. Hij is zeker goed genoeg voor het podium."

Mollema content met doorstaan eerste test in Tour | Slagter: 'Ik voelde al snel dat ik niet kon winnen' | Ten Dam vraagt om meer dranghekken