Robert Gesink vertrok naar de Tour de France met het oog op het laatste deel. In de Alpen zou de voormalige kopman van de inmiddels tot Team Belkin omgedoopte ploeg zich kunnen richten op dagsucces.

Nu Bauke Mollema en Laurens ten Dam hoog in het klassement staan heeft hij echter een nieuwe taak gekregen.

"Of ik voor eigen kans kan rijden in de Alpen?", blikte Gesink op de rustdag vooruit terwijl hij rustig achterover leunde in een tuinstoel.

"Daar hebben we het eerlijk gezegd nog niet over gehad. Misschien zijn er minder kansen voor mij, maar als ploeg staan we in een andere situatie."

Toch ziet Gesink ook vanuit die positie een kans op dagsucces. "Ik denk wel dat het kan: én Bauke en Laurens helpen én voor een ritzege gaan. Kijkend naar de rit naar de Mont Ventoux, toen heb ik ook niet veel kunnen doen voor ze. Dan kan ik misschien maar beter vooruit zijn", analyseerde Gesink nuchter. 

Een vroege vlucht ziet de Varssevelder echter niet zitten. "Dat is niet mijn ding. Wat wel een goed moment zou kunnen zijn om weg te springen? Bijvoorbeeld de eerste keer dat we Alpe d'Huez op gaan. Als ik dan vooruit ben kan ik misschien ook iets meer betekenen voor Bauke en Laurens."

Gesink is in de loop van de Tour steeds beter gaan rijden. "Een ritzege zou het voor mij persoonlijk natuurlijk heel mooi afmaken", zei hij met een glimlach. "Ik rijd op het moment in ieder geval wel goed."

Lees alles over de Tour de France op de special van NUsport