Klassementsleider Chris Froome liep in de vrijwel volledig vlakke etappe van vrijdag tijdverlies op omdat zijn ploeg niet oplette toen Team Saxo van Alberto Contador een waaier vormde. Hoewel de Brit nog altijd een riante voorsprong in het klassement heeft, is hij van mening dat Team Sky scherper moet koersen.

"Dit was weer een herinnering dat we ook tijdens ritten die op papier er makkelijk uitzien wel de hele tijd op de top van ons kunnen moeten koersen", verklaarde Froome tegenover de BBC.

De geletruidrager zag de afgelopen dagen in Vasil Kirijenka en Edvald Boasson Hagen twee belangrijke motoren wegvallen. Juist deze ervaren renners bewaken doorgaans het overzicht voor Sky in dergelijke overgangs etappes, samen met Geraint Thomas. Hij kwam eerder in de ronde echter ten val en laat sindsdien niet zijn gebruikelijke niveau zien.

Froome ging verder niet in op de personele problemen binnen de ploeg. "We hebben het zwaar gehad vandaag, het was niet eenvoudig", wilde Froome er alleen over kwijt. "Maar dat was het voor niemand hoop ik."

De in Kenia geboren Brit blikte wel vooruit op het komende weekeinde. "Er komt nu eerst een heuvelachtige rit aan en dan gaat het zondag op de Mont Ventoux gebeuren. Het wordt een spannend raceweekeinde."