Bauke Mollema handhaafde zich keurig op de derde plaats in het algemeen klassement. Hij kwam de twaalfde etappe ongeschonden door.

Iets minder dan drie kilometer voor het einde was er een grote valpartij, Mollema was er niet bij betrokken.

"De hectiek viel vandaag nog wel mee. We zaten goed van voren met een paar maar. Toen het hectisch werd, lieten wij ons terugzakken", aldus de kopman van Belkin tegen de NOS.

"De tactiek was om dan achter de sprintersploegen te gaan zitten, rond de veertigste positie. Daardoor hoefden we niet te veel te stressen. Want even later lagen ze er weer, wij stonden net op tijd stil."

Overeind blijven

Na de inspanningen van gisteren in de tijdrit, waarin Mollema zijn derde positie verstevigde en dichter bij de tweede plek kwam, was dit een rustige dag voor hem.

"Het geeft een goed gevoel dat ik derde sta, dat sta ik inmiddels al een paar dagen. Ik was gisteren vooral blij. Vandaag, morgen en zaterdag valt er niet veel te halen. Het is vooral een zaak om overeind te blijven."

En om krachten te sparen voor de etappe van zondag, als de rit met aankomst op Mont Ventoux op het programma staat. Mollema: "We hebben vandaag niet de hele dag voorop gereden. Het is zaak om krachten te sparen als dat kan."