Voor Johnny Hoogerland komen de Touretappes eraan waarin er wat te halen valt in een ontsnapping. De renner van Vacansoleil-DCM voelt zich steeds beter nadat hij zaterdag tijdens de eerste etappe ten val kwam.

Door Anne Joldersma

Door de gevolgen van deze valpartij kon Hoogerland niet offensief koersen tijdens de relatief lastige ritten op Corsica.

"Een schrale troost is misschien dat er geen ontsnapping tot het eind is weg gekomen. Stel dat op Corsica vijf man hadden gereden om de zege. Dan had ik wel echt gebaald. Maar nu, ik heb nog geen kans gemist", constateert de Zeeuw in gesprek met NUsport.

Hoogerland voelt zich sinds woensdag weer goed. "Mijn armen zitten wel goed ingepakt, maar daar heb ik eigenlijk het minste last van. Het ziet er erger uit dan het is, ik kan me gewoon bewegen. Ik had wel wat flinke bloeduitstortingen."

Nu de Pyreneeën in zicht komen, liggen er kansen voor vluchters, zo realiseert de Nederlands kampioen op de weg zich.

"Zaterdag en zondag zijn twee echt mooie etappes. Vrijdag zou een ontsnapping kunnen, maar dan moet het een echt grote groep zijn. In principe moeten heel veel sprinters het gewoon aankunnen die finale. Jongens als Peter Sagan en zo. En ik denk zelfs Mark Cavendish. Want hij kon het woensdag ook."

Knallen

Op zaterdag ligt de finish bergop, in Ax 3 Domaines. "Het zou best kunnen dat alles bij elkaar blijft, de klassementsjongens", analyseert Hoogerland. "Dan is het voor het eerst echt knallen. Zondag denk ik dat er sowieso een grote groep gaat wegrijden en dat daar de winnaar uitkomt."

"De etappe van zondag is heel lastig, maar het zijn geen cols van twintig kilometer. Het zijn allemaal klimmen van de eerste categorie, dus je hoeft geen Tourmalet op of zo. Dat is gewoon een mooie rit voor mij. Ik denk dat er sowieso een grote groep gaat wegrijden en dat daar de winnaar uitkomt."

Hoogerland hoopt deel uit te maken van een vlucht en anders zal hij zijn ploeggenoot Wout Poels steunen. "Als ik niet in een ontsnapping zit is het duidelijk: dan is het aan mij om Wout bij te staan. Dat gaat aardig goed. Maar we hebben nog weinig klimmen gehad, dus er valt weinig over te zeggen."