Het is onzeker of Jurgen van den Broeck wel verder kan in de Tour de France. De Belgische kopman van Lotto-Belisol kwam hard ten val. 
 

''Voor hem kwam een renner ten val en hij is daar overheen gekatapulteerd'', zei ploegleider Herman Frison. 

''Jurgen is zeer aangedaan door dit voorval, hij kwam lijkbleek de bus ingestapt. Hij zal wel even hebben gedacht aan enkele jaren geleden, toen hij de Tour moest verlaten na een val. Het kan allemaal zeer snel voorbij zijn.''

Op het eerste gezicht lijkt de schade beperkt tot schaafwonden en kneuzingen. ''Maar eerst wil ik hem toch eens op de fiets zien zitten, om te zien of alles nog goed functioneert'', aldus Frison. ''Hopelijk is donderdag de Tour voor hem niet voorbij.''

Zubeldia

Het is tevens onzeker of Haimar Zubeldia van start gaat in de zesde etappe. De Spanjaard kwam woensdag in de vijfde etappe ten val. 

Uit medisch onderzoek bleek dat Zubeldia een gebroken middenhandsbeentje in zijn linkerhand heeft. Dat maakte zijn team RadioShack-Leopard-Trek na de vijfde etappe bekend.

Zubeldia geldt als een belangrijke steun voor de Luxemburgse kopman Andy Schleck in de bergen. De ploegleiding van RadioShack neemt uiterlijk donderdagochtend een beslissing over het al dan niet verder rijden van de 36-jarige Spanjaard in de Tour. Zubeldia eindigde vorig jaar als zesde in de Ronde van Frankrijk.

Bouet

Maxime Bouet moest al wel opgeven. De renner van AG2R brak zijn onderarm en kan niet verder in de Tour. Dat meldde zijn ploeg woensdagavond.

Lees alles over de Tour op onze special