ORTHEZ - De Ronde van Frankrijk is woensdag opnieuw opgeschrikt door een dopinggeval. De Franse sportkrant L'Equipe meldt dat er in de elfde etappe een renner positief is getest op testosteron. Daarvoor is Patrik Sinkewitz eerder ook positief getest, evenals Landis vorig jaar.

De naam van de renner is nog niet bekend. De informatie van L'Equipe is afkomstig van de Internationale Wielrenunie UCI. De elfde etappe ging van Marseille naar Montpellier en werd gewonnen door Robert Hunter.

Vinokoerov

Aleksandr Vinokoerov is volgens dezelfde krant twee keer positief bevonden in de Ronde van Frankrijk. De 33-jarige Kazach verliet dinsdag de Tour wegens een positieve dopingtest na afloop van de door hem gewonnen tijdrit op zaterdag.

Maandag won de renner van Astana ook de vijftiende etappe, de tweede bergrit in de Pyreneeën. Ook toen werd hij gecontroleerd. Volgens L'Equipe is die test eveneens positief uitgevallen. Vinokoerov zou gebruik hebben gemaakt van bloeddoping.

Volgens de gezaghebbende Franse sportkrant zou de tweede test van Vinokoerov vooral bedoeld zijn het resultaat van de eerste controle te bevestigen. "Ook al zou Vinokoerov twintigste zijn geworden in de vijftiende rit, dan was hij nog gecontroleerd", aldus L'Equipe.