AMSTERDAM - Het peloton in de Tour de France geniet vandaag in de Pyreneeën van een rustdag. De meeste renners klimmen waarschijnlijk toch op de fiets, voor een trainingstocht. Na de tweede en laatste rustdag in deze ronde wacht de rijders woensdag de laatste bergetappe naar de top van de Col d'Aubisque.

Voor Alberto Contador is de zestiende etappe tussen Orthez-Gourette en Col d'Aubisque vermoedelijk de laatste kans om nog voor de tijdrit van zaterdag zijn achterstand in het algemeen klassement te verkleinen.

De 24-jarige Spanjaard van Discovery Channel staat tweede met een achterstand van 2.23 minuten op Michael Rasmussen (Rabobank). Cadel Evans (Predictor-Lotto) bezet de derde plaats op vier minuten van de Deen.

Rasmussen

Naast het gele leiderstricot is Rasmussen ook in het bezit van de bolletjestrui. De Colombiaan Mauricio Soler (Barloworld) zit de Scandinaviër in het bergklassement met twee punten minder op de hielen.

Tom Boonen draagt nog altijd de groene trui van het puntenklassement. De Belg van QuickStep heeft twintig punten meer dan Erik Zabel (Milram).