ALBI - Het was eigenlijk een ideale tijdrit voor hem. "Als het droog was geweest zeker, met al die bochten", zei Thomas Dekker, die in de regen bij Albi geen rol van betekenis speelde in de eerste echte tijdrit van de Ronde van Frankrijk over 54 kilometer.

Dekker eindigde als 27e op 4.04 van winnaar Aleksandr Vinokoerov. Hij moest zelfs Michael Boogerd laten voorgaan, al was het maar met 22 seconden. Boogerd was de beste Nederlander op de 24e plaats, op 3.42 van de winnaar.

Nul

Dekker: "Ik ben goed vertrokken, maar na tien minuten kreeg ik last van mijn heup. Ik heb de afdaling daarna rustig gereden, met een snelheid van nul. Ik had echt een stekende pijn in mijn heup."

Dekker was teleurgesteld in het eindresultaat. "Ik haal hier niet veel voldoening uit. Ik ben twee minuten langzamer dan Bradley Wiggins, die onder droge omstandigheden kon rijden en heel lang aan de leiding ging. Normaal win ik altijd van hem in lange tijdrijden. Het was door de regen gevaarlijk geworden. Als je klassement er vanaf hangt, is dat zeker niet fijn."