MARSEILLE - De sprinters die de Alpen goed hebben verteerd, zullen zich donderdag weer opmaken voor een massale aankomst in Montpellier. Behalve een bultje van de vierde categorie in het begin kent de elfde Tourrit, met start in havenstad Marseille, namelijk geen obstakels van betekenis.

Twee jaar terug won Robbie McEwen een massasprint in Montpellier. De Australiër kwam dit jaar in de Alpen echter te laat binnen en zit alweer thuis. Tom Boonen, Thor Hushovd en Erik Zabel zijn de voornaamste spurters in koers. Zabel heeft van dit trio nog geen ritzege op zak en komt doorgaans redelijk goed uit de bergen.

De 182,5 kilometers van de elfde etappe voeren het peloton, met Raborenner Michael Rasmussen nog steeds in de gele leiderstrui, langs de kustlijn. Zo dicht langs de Middellandse Zee zal de zeewind waarschijnlijk een belangrijke invloed hebben op het koersverloop.

Voor de klassementstoppers is het dus oppassen. De Rabo's zullen er op rekenen dat ze bij het controleren van de koers hulp van de ploegen met sprinters krijgen.