AMSTERDAM - Het doel van de Rabobankploeg voor de negende etappe in de Tour de France, het behouden van de gele trui om de schouders van Michael Rasmussen, is behaald.

Ploeggenoot Michael Boogerd, die op ruim tien minuten van Rasmussen binnenkwam, was na afloop tevreden met het resultaat van de laatste Alpenetappe. "Het is goed dat de trui binnen de ploeg is gebleven, maar ik moest flink afzien."

"Ik reed niet echt lekker vandaag, maar dat ben ik wel gewend na een rustdag. Dan is het altijd net iets minder dan normaal", zei Boogerd tegen de NOS. "Thomas Dekker en ik hebben op de Col du Galibier goed werk verricht, het verschil klein gehouden. Nu komen een aantal vlakke ritten, dus we zullen zien hoe het gaat."

Mopperen

Ploegleider Erik Breukink was na afloop blij met het geel van Rasmussen, maar teleurgesteld over de prestatie van Mentsjov, die bijna vier minuten verloor op groep van Rasmussen. "Hij laat in deze etappe een steek vallen, dit is wel een tegenslag voor de ploeg", mopperde Breukink. "Het is gemakkelijker als je twee man voorin hebt zitten, maar dat is helaas niet gebeurd. Zonde."