De 106e editie van de Ronde van Frankrijk eindigt zondag traditiegetrouw op de Champs-Élysées in Parijs, waar de kans dat de overgebleven sprinters om de dagzege strijden heel groot is. Dit is wat je kunt verwachten. Ook handig voor het Tour-spel van NU.nl.

Dit keer gaat de slotetappe, die in de avonduren wordt verreden, over 128 kilometer van Rambouillet naar Parijs. Vorig jaar schreef Alexander Kristoff de slotrit op de befaamde boulevard op zijn naam. Veel topsprinters waren toen al naar huis.

Na een rustige aanloop, waarin de nodige champagne zal vloeien, wacht het peloton in het centrum van de Franse hoofdstad acht ronden van een kleine 7 kilometer. De kans dat de rit met een massasprint eindigt, is groot.

Dylan Groenewegen weet in ieder geval wat er moet gebeuren om te winnen in Parijs, want dat lukte hem al in 2017. De Nederlander jaagt op zijn tweede ritzege van deze Tour, nadat hij al toesloeg in de zevende etappe.

Na afloop mogen de winnaars van alle truien en de top drie van het klassement het podium op, net als de strijdlustigste renner.

Starttijd: 18.10 uur
Verwachte finishtijd: 21.19 uur

Dagtips voor je Tour-spel: Dylan Groenewegen, Caleb Ewan, Alexander Kristoff, Elia Viviani en Peter Sagan.

Tour dag 21: 'Het kan nog mooier worden voor Jumbo-Visma'
351
Tour dag 21: 'Het kan nog mooier worden voor Jumbo-Visma'

In 2017 sprintte Dylan Groenewegen naar winst in Parijs. (Foto: Getty Images)