In de vijftiende etappe van de Tour de France staan er zondag wederom enkele beklimmingen op het programma. De etappe eindigt net als zaterdag bergop. Dit is wat je kunt verwachten. Ook handig voor het Tour-spel van NU.nl.

De etappe voert van Limoux naar Foix, waar voor het eerste in de geschiedenis van de Tour de France op de top van de Prat d'Albis wordt geëindigd. De ruim 12 kilometer lange klim is vooral in het eerste deel vrij pittig, met stijgingspercentages boven de 11.

Onderweg staan ook de beklimmingen van de Col de Montségur, Port de Lers en Mur de Péguère op het programma. Vooral die laatste klim is lastig met stijgingspercentages boven de 13.

Er mag van de klassementsrenners zeker wat worden verwacht, aangezien maandag de tweede rustdag van deze Tour op het programma staat.

Wie er zaterdag doorheen zakte, zal zondag zeker een poging wagen om wat van de verloren tijd goed te maken. Op de laatste drie beklimmingen, die elkaar in rap tempo volgen, is zeker het een en ander mogelijk.

Starttijd: 12.10 uur.
Verwachte finishtijd: 17.23 uur.

Dagtips voor je Tour-spel: Thibaut Pinot, Egan Bernal, Julian Alaphilippe, Steven Kruijswijk, Geraint Thomas.