In de negende etappe van de Tour de France staat er zondag wederom een rit door de heuvels op het programma. Op de Franse feestdag Quatorze Juillet zullen de thuisrijders zich ongetwijfeld willen laten zien. Dit is wat je kunt verwachten. Ook handig voor het Tour-spel van NU.nl.

De rit van Saint-Étienne naar Brioude is 170 kilometer lang en telt drie beklimmingen waarop punten voor het bergklassement te verdienen zijn.

De zwaarste, de Mur d'Aurec-sur-Loire van de eerste categorie, doemt al vroeg op. Daarna staan er twee cols van de derde categorie op het programma. De laatste, de Côte de Saint-Just, wordt op 16 kilometer van de meet betwist.

Vorig jaar won Dylan Groenewegen de rit op de Franse nationale feestdag, maar kans op herhaling is vanwege het parcours niet al te groot.

De organisatie lijkt er alles aan te hebben gedaan om de rit aantrekkelijk te maken voor vluchters, waardoor er ongetwijfeld een kopgroep vol Franse renners vandoor zal gaan. Twee jaar geleden was Warren Barguil de laatste Franse winnaar op de nationale feestdag.

Starttijd: 13.25 uur
Verwachte finishtijd: 17.31 uur

Dagtips voor je Tour-spel: Julian Alaphilippe, Warren Barguil, Peter Sagan, Michael Matthews, Maximilian Schachmann

Tour dag 9: 'Dubbel vuurwerk voor de Fransen'
208
Tour dag 9: 'Dubbel vuurwerk voor de Fransen'