In de vierde etappe van de Tour de France krijgen de sprinters dinsdag een nieuwe kans op succes. De vlakke etappe naar Nancy kent amper obstakels. Dit is wat je kunt verwachten. Ook handig voor het Tour-spel van NU.nl.

De 215 kilometer lange etappe van Reims naar Nancy is zo goed als vlak, waardoor een vluchtersgroep weinig aanspraak op de ritzege zal maken.

Er zitten twee kleine klimmetjes van vierde categorie in de rit, maar die moeten alle sprinters wel kunnen overleven. Aangezien de meeste ploegen na drie relatief eenvoudige etappes nog fris zijn, lijkt een verrassende uitval dan ook weinig kans van slagen te hebben.

De ploeg van de geletruidrager hoeft in de slotfase het gewicht van de koers dan ook niet op de schouders te nemen, dat wordt vanzelfsprekend gedaan door de ploegen van de topsprinters.

De organisatie heeft de kans op een massale valpartij zo klein mogelijk gemaakt, want de laatste 1,5 kilometer is het louter rechtdoor, waardoor de fans in Nancy zich op lijken te mogen maken voor een koninklijke sprint.

Starttijd: 12.25 uur
Verwachte finishtijd: 17.23 uur

Dagtips voor je Tour-spel: Dylan Groenewegen, Caleb Ewan, Elia Viviani, Alexander Kristoff, André Greipel en Peter Sagan.