Een dag na de stunt van Mike Teunissen in de openingsrit van de Tour de France wordt het klassement zondag direct op zijn kop gezet. De renners krijgen een 28 kilometer lange ploegentijdrit voor de wielen. Dit is wat je kunt verwachten. Ook handig voor het Tour-spel van NU.nl.

Net als zaterdag heeft de tweede etappe start en aankomst in Brussel. Het publiek krijgt tijdens de rit de nodige toeristische trekpleisters te zien, aangezien de start voor het Koninklijk Paleis ligt en de finish bij het Atomium is.

Het parcours is licht glooiend, maar echt steil omhoog gaat het ook weer niet. Bovendien zijn er niet veel bochten in het parcours, waardoor het voor de echte hardrijders een uitgelezen kans is om hun waarde te tonen voor hun kopman.

Na deze rit zal dan ook direct duidelijk zijn welke klimmer in het hooggebergte de aanval zal moeten kiezen om tijdverlies goed te maken.

De Angelsaksische ploegen waren de laatste jaren dominant in de ploegentijdritten, maar teams als Jumbo-Visma en Astana hebben een flinke inhaalslag gemaakt. Ook Deceuninck-Quick-Step is altijd sterk op het onderdeel.

Starttijd eerste ploeg: 14.30 uur
Verwachte finishtijd laatste ploeg: 16.45 uur

Dagtips voor je Tour-spel: Jumbo-Visma, Team INEOS, Deceuninck-Quick-Step, Astana, Mitchelton-SCOTT