Peter Sagan gaat donderdag ondanks zijn verwondingen gewoon van start in de achttiende etappe van de Tour de France. De groenetruidrager van BORA-hansgrohe kwam woensdag hard ten val in de zeventiende rit.

Sagan viel halverwege de extreem korte rit naar Saint-Lary-Soulan in de afdaling van de Col de Val Louron-Azet, de tweede beklimming van de dag. De wereldkampioen smakte met 67 kilometer per uur tegen het asfalt.

In het ziekenhuis bleek al dat Sagan behoudens schaafwonden geen ernstige blessure aan de val had overgehouden en de Slowaak liet zelf weten dat hij verwachtte dat hij 'gewoon' zou starten. Dat is nu dus bevestigd.

"Hij heeft pijn, maar hij zou de wereldkampioen niet zijn als hij de uitdaging niet zou aangaan. Sagan staat aan de start van de achttiende etappe", meldt BORA-hansgrohe op Twitter, met daarbij een foto van een lachende Sagan.

Record

Dinsdag verzekerde Sagan, die deze Tour drie etappes won, zich al officieus van de zege in het puntenklassement. Hij moet de rittenkoers daarvoor logischerwijs wel uitrijden.

Als Sagan zondag Parijs haalt, dan wint hij voor de zesde keer de groene trui en evenaart hij het record van Erik Zabel. De renner van BORA-hansgrohe won het puntenklassement eerder van 2012 tot en met 2016.

Er staan nog vier etappes op het programma in de Tour. Donderdag krijgt het peloton een nagenoeg vlakke rit over 171 kilometer van Trie-sur-Baïse naar Pau voor de wielen.