Peter Sagan is woensdag in de zeventiende etappe van de Tour de France hard ten val gekomen. De Slowaak kwam ondanks de valpartij binnen de tijdslimiet over de finish.

Uit onderzoek in het ziekenhuis blijkt dat Sagan geen ernstige blessures heeft overgehouden aan zijn valpartij. "Ik ben blij dat ik niets heb gebroken", liet hij weten. "Ik heb veel schaafwonden en mijn zitvlak doet pijn, maar ik denk niet aan opgeven."

Sagan viel halverwege de ultrakorte rit naar Saint-Lary-Soulan in de afdaling van de Col de Val Louron-Azet, de tweede beklimming van de dag. De wereldkampioen smakte met 67 kilometer per uur tegen het asfalt.

De 28-jarige Sagan kon de etappe vervolgen, maar liep bij zijn valpartij wel enkele schaafwonden op. Omgeven door zijn ploeggenoten van BORA-hansgrohe haalde hij op ruim 26 minuten van ritwinnaar Nairo Quintana de finish.

Ondanks zijn verwondingen is hij sowieso van plan om donderdag van start te gaan in de achttiende etappe. "Ik heb wel pijn, maar ik acht de kans dat ik morgen start 100 procent."

Record

Dinsdag verzekerde Sagan zich officieus van de zege in het puntenklassement. Hij moet daarvoor logischerwijs wel de Tour uitrijden.

Als Sagan zondag Parijs haalt, dan wint hij voor de zesde keer de groene trui en evenaart hij het record van Erik Zabel. De renner van BORA-hansgrohe won het puntenklassement eerder van 2012 tot en met 2016.

Er staan nog vier etappes op het programma in de Tour. Donderdag krijgt het peloton een nagenoeg vlakke rit over 171 kilometer van Trie-sur-Baïse naar Pau voor de kiezen.