Bauke Mollema krijgt bij Trek-Segafredo de steun van Koen de Kort in de Tour de France. Dat heeft de Amerikaanse wielerploeg vrijdag bekendgemaakt.

Mollema start als kopman van Trek-Segafredo en verschijnt voor de achtste keer aan de start van de Tour. Hij had al aangegeven dat hij zich op het algemeen klassement gaat richten.

In 2013 behaalde de 31-jarige Groninger met de zesde plaats in het eindklassement zijn beste resultaat in de Tour. Twee jaar later eindigde hij als zevende in 'La Grande Boucle'.

Vorig jaar fungeerde Mollema als helper van Alberto Contador en kon hij zich niet in de strijd om de bovenste plaatsen in het algemeen klassement mengen. Wel maakte hij indruk door de vijftiende etappe naar Le Puy-en-Vela na een indrukwekkende solo te winnen.

De ploeg van Trek wordt naast Mollema en De Kort gevormd door de Duitser John Degenkolb, de Belg Jasper Stuyven, de Oostenrijker Michael Gogl, de Ethiopiër Tsgabu Grmay, de Let Toms Skujins en de Fransman Julien Bernard.

Degenkolb

Degenkolb moet Trek aan overwinningen in de sprintetappes helpen. Hij won weliswaar nog nooit een Tour-etappe, maar werd al wel meerdere malen tweede. Voor Skujins en Bernard wordt het hun debuut in de Tour.

De 105e editie van de Ronde van Frankrijk begint op zaterdag 7 juli met een vlakke etappe door de Vendée.