Een dag na de korte maar zware bergetappe mogen de sprinters weer aan de bak. De achttiende etappe, die over 171 kilometer van Trie-sur-Baïse naar Pau gaat, eindigt naar alle waarschijnlijkheid in een massasprint.

De relatief vlakke rit heeft alleen op 17 kilometer van het eind nog een heuvel (Côte d’Anos) van 2,1 kilometer met een stijgingspercentage van 4,6. Er zijn nog maar enkele sprinters over na zeventien zware etappes, die voor de winst zullen willen gaan. Peter Sagan is al zeker van zijn zesde de groene trui, hij hoeft alleen nog Parijs te halen.

In de finale zal het hard gaan, want de weg loopt vals plat naar beneden en op 1,2 kilometer van de finish is er nog een scherpe bocht.

Geraint Thomas vertrekt opnieuw in de gele trui. Hij heeft 1.59 minuut voorsprong op Tom Dumoulin. Chris Froome verloor woensdag bijna een minuut en staat derde op 2.31. Voor de klassementsrenners wordt het vermoedelijk een rustige dag, met een zware Pyreneeënrit op vrijdag en een individuele tijdrit op zaterdag nog op het programma.

Starttijd: 14.00 uur
Verwachte finishtijd: 17.48 uur

Favorieten voor dagsucces: Peter Sagan, Alexander Kristoff, John Degenkolb, Sonny Colbrelli.

Etappe 18

Etappe 18