In de vijftiende etappe gaat het peloton over 181,5 kilometer van Millau naar Carcassonne. Team Sky-renner Geraint Thomas begint zondag voor de vierde dag op rij in de gele trui. 

Net als de rit van zaterdag lijkt de etappe van zondag op het lijf geschreven van avonturiers. Renners met een goede afdaling zullen deze rit met viltstift hebben omcirkeld.  

Voor de topsprinters in het peloton zijn de beklimmingen van deze rit te zwaar en naar alle waarschijnlijkheid zullen de klassementsrenners hun krachten nog willen sparen voor de zware slotweek in de Pyreneeën.

Gedurende de rit komt het peloton drie heuvels tegen, namelijk de Côte de Luzençon (3,1 kilometer à 5,9%), Col de Sié (10,2 kilometer à 4,9%) en Pic de Nore (12,3 kilometer à 6,3%). De top van de Pic de Nore ligt op 41,5 kilometer van de streep. Na een zeer lange afdaling is de laatste 7 kilometer vlak.

Twee jaar geleden was de Ronde van Frankrijk voor het laatst in Carcassonne. Destijds ging de elfde etappe naar Montpellier. In de slotfase sprongen Chris Froome en Peter Sagan weg uit het peloton. De overwinning ging naar de wereldkampioen uit Slowakije, terwijl Froome tijd pakte op zijn directe concurrenten voor het algemeen klassement. 

Starttijd: 13.20 uur
Verwachte finishtijd: 17.47 uur

Favorieten voor dagsucces: Alejandro Valverde, Julian Alaphilippe, Thomas De Gendt, Warren Barguil, Bob Jungels.