De veertiende etappe, die over 188 kilometer van Saint-Paul-Trois-Chateaux naar Mende gaat, zou weleens een prooi kunnen worden van een vluchter. Geraint Thomas begint in de gele trui.  

In de slotfase van de etappe staat er een klim van 3 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 10,2 te wachten. De meet ligt op de landingsbaan van het vliegveld van Mende.

Saint-Paul-Trois-Châteaux was al twee keer eerder startplaats in de Ronde van Frankrijk. In 2012 werd de etappe gewonnen door André Greipel, die in een sprint Peter Sagan en Edvald Boasson Hagen te snel af was. Een jaar eerder was Boasson Hagens landgenoot Thor Hushovd de beste. 

Dit jaar lijkt het niet uit te draaien op een sprint, want de renners komen een aantal fikse klimmetjes tegen. De Côte du Grand Châtaignier is 1 kilometer en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 7,4. Vervolgens volgen nog de Col de la Croix de Berthel (9,1 kilometer à 5,3%) en de Col du Pont Sans Eau (3,3 kilometer à 6,3%).

Het laatste klimmetje, de Col de la Croix Neuve (3 kilometer à 10,2%), ligt op 4,5 kilometer van de finish. Vervolgens loopt het nog 1 kilometer naar beneden en de laatste 500 meter is het parcours vlak. 

Starttijd: 13.10 uur
Verwachte finishtijd: 17.40 uur

Favorieten voor dagsucces: Alejandro Valverde, Julian Alaphilippe, Primoz Roglic, Daniel Martin, Thomas De Gendt, Peter Sagan.

Etappe 14

Etappe 14