Na de knappe zege van Dylan Groenewegen op vrijdag staat er zaterdag op Quatorze Juillet, de nationale feestdag in Frankrijk, wederom een sprintetappe op het programma. De Belg Greg van Avermaet begint opnieuw in de gele trui. 

De achtste rit is 181 kilometer lang en gaat van Dreux naar Amiens in het noorden van Frankrijk. In de laatste kilometers van de rit zal het snel gaan, aangezien het parcours licht naar beneden loopt. De laatste 700 meter gaat het weer iets omhoog, namelijk met 1 procent.

Uiteraard hoopt het Franse volk op de nationale feestdag op een winnaar uit Frankrijk. Sprinter Arnaud Démare zou hier weleens voor kunnen zorgen, maar moet dan wel af zien te rekenen met Groenewegen, Fernando Gaviria en Peter Sagan.

Nooit eerder was Dreux aankomst- of vertrekplaats in de Tour de France. De eerste keer dat de Ronde van Frankijk in Amiens, de geboorteplaats van de Franse president Emmanuel Macron, arriveerde, was in 1932. André Leducq schreef de etappe op zijn naam. In 2015, toen de Tour in Utrecht begon, finishte een Tour-etappe voor het laatst in de stad. De Duitse sprinter André Greipel was dat jaar de snelste.

Het is voorlopig de laatste kans voor de sprinters die zondag, als het over de Noord-Franse kasseien richting Roubaix gaat, niet om de dagzege zullen strijden. Na de rustdag van maandag volgen de Alpen en is er pas vrijdag weer een vlakke rit.

Starttijd: 11.50 uur
Verwachte finishtijd: 15.46 uur 

Favorieten voor dagsucces: Dylan Groenewegen, Fernando Gaviria, Marcel Kittel, Peter Sagan, Arnaud Démare.