De zesde etappe voert het peloton over 181 kilometer van Brest naar de Mûr-de-Bretagne. De Belg Greg Van Avermaet begint net als woensdag de rit in de gele trui. 

De renners moet in de slotfase van de rit twee keer de steile Mûr-de-Bretagne - met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,9 procent - beklimmen. Net als de etappe van woensdag, die werd gewonnen door wereldkampioen Peter Sagan, is de finish op het lijf geschreven van punchers (renners die snel een korte klim op kunnen). 

Brest was in 2008 voor het laatst een vertrekplaats in de Tour de France. Dat jaar vormde de stad in Bretagne het decor van Le Grand Départ. De etappe werd destijds gewonnen door de Spanjaard Alejandro Valverde, die woensdag vierde werd. 

De Mûr-de-Bretagne maakt voor de derde keer in de geschiedenis deel uit van het Tour-programma. In 2011 was Cadel Evans de beste op de beklimming, die in de eerste kilometer een stijgingspercentage van 10 procent heeft. Hij eindigde destijds enkele seconden voor Alberto Contador. In 2015 ging de overwinning naar Alexis Vuillermoz. Hij finishte 5 seconden voor Daniel Martin. Valverde werd toen derde. 

Starttijd: 13.25 uur
Verwachte finishtijd: 17.32 uur 

Favorieten voor dagsucces: Alejandro Valverde, Julian Alaphilippe, Greg Van Avermaet, Daniel Martin, Peter Sagan, Philippe Gilbert. 

Etappe 6

Etappe 6