Alles over de Tour de France 2020

Alles over de Tour de France 2020
Alles over de Tour de France 2020
Foto: Pro Shots
Lees hier alles over de Tour de France 2020: het nieuws, het parcours, de renners, de ploegen, het etappeschema, de favorieten en het prijzengeld.
Dit zijn de etappes van de Tour de France
249
Dit zijn de etappes van de Tour de France

Truien

Gele trui: De trui van de leider in het algemeen klassement. De renner die in Parijs in het geel rijdt, wint de Ronde van Frankrijk. De laatste Nederlandse winnaar was Joop Zoetemelk, in 1980.
Bolletjestrui: De leider in het bergklassement draagt de bolletjestrui, die in 1975 werd geïntroduceerd. De Fransman Romain Bardet won deze trui vorig jaar. De laatste Nederlander was Gert-Jan Theunisse in 1989. De Fransman Richard Virenque is met zeven bolletjestruien recordhouder.
Groene trui: De leider van het puntenklassement draagt de groene trui. Deze speciale trui bestaat sinds 1953. Vorig jaar was Peter Sagan al voor de zevende keer de beste in dit klassement. Jean-Paul van Poppel was in 1987 de laatste Nederlandse winnaar.
Witte trui: Deze trui heeft betrekking renners die 1 januari jonger dan 25 jaar zijn. Egan Bernal won vorig jaar zowel het algemeen klassement als het jongerenklassement. Eddy Bouwmans was in 1992 de laatste Nederlandse winnaar.
Tip de redactie
Let op: Je browser is verouderd waardoor de website niet goed wordt weergegeven. Meer informatie over browser ondersteuning